A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Хмільницький центр первинної медико-санітарної допомоги" Хмільницької міської ради

Всесвітній тиждень боротьби із туберкульозом

Дата: 20.03.2024 09:03
Кількість переглядів: 2

Всесвітній тиждень боротьби із туберкульозом

 

18 березня стартував Всеукраїнський тиждень боротьби із туберкульозом, покликаний привернути увагу громадськості до проблеми поширення туберкульозу.

Виходячи з даних за 2023 рік, кількість хворих на туберкульоз в Україні зростає. Пов’язано це, зокрема, з умовами, в яких часто опиняються люди через війну.

Питання протидії туберкульозу в Україні є одним з пріоритетних напрямів державної політики у сфері охорони здоров’я і соціального розвитку. Наразі відбувається посилення міжвідомчого та міжгалузевого комплексного підходу до формування та реалізації державної політики у сфері протидії туберкульозу.

В рамках «Тижня протидії туберкульозу, сьогодні медичні працівники КНП «Хмільницький ЦПМСД» Хмільницької міської ради провели освітню роботу серед учнів Ліцей №1 м.Хмільника.

   Тема заходу : Туберкульоз. Раннє виявлення та шляхи подолання.

   ПАМʼЯТКА :

При появі перших ймовірних ознак захворювання закликаємо одразу звернутися до сімейного лікаря, який проведе скринінг та опитування, оцінить ризик захворювання. За результатами (у разі необхідності) — скерує на радіологічне обстеження та обстеження мокротиння чи іншого біологічного матеріалу на молекулярно-генетичній системі. Також сімейний лікар може призначити дообстеження у фтизіатра, адже саме фтизіатр встановлює діагноз «туберкульоз».

Працюємо для здоровʼя громади


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора