A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Хмільницький центр первинної медико-санітарної допомоги" Хмільницької міської ради

12 ТРАВНЯ — МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ МЕДИЧНОЇ СЕСТРИ !

Дата: 16.05.2024 10:37
Кількість переглядів: 14

  

12 ТРАВНЯ — МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ МЕДИЧНОЇ СЕСТРИ !

 

   Хименюк Оксана Петрівна — медична cестра пункту скринінгу у селі Білий Рукав (Хмільницький ЦПМСД), що на Вінничині. У цьому селі Оксана Петрівна народилася, виросла і закінчила школу. Після медичного училища працювала у різних медичних закладах, удосконалювала свій фах, має вже 26 років професійного досвіду. А з 2022 року працює у своєму рідному селі.

   Щоб надавати якісну медичну допомогу і бути фахівцем високого рівня, треба постійно розвиватися і вдосконалюватися. Тому, окрім курсів підвищення кваліфікації, Оксана Петрівна протягом останніх двох років пройшла онлайн навчання за програмою ВООЗ «Ведення поширених психічних розладів на первинному рівні медичної допомоги з використанням програми mhGAP», а також брала участь у навчальних заходах у рамках впровадження проекту USAID Ukraine - USAID Україна «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні». Все це заради покращення профілактики неінфекційних хвороб у Хмільницькій ОТГ.

   Нині Оксана Петрівна проводить скринінг на НІЗ, заохочує мешканців рідного села дбати про своє здоров’я та вести здоровий спосіб життя. Завдяки її активній позиції і небайдужості вдалося вчасно виявити і прооперувати рак молочної залози на початковій стадії; вчасно зробити операцію на кишківнику сорокарічному чоловіку; призначити ефективне лікування гіпертонічної хвороби, щоб запобігти інсультам та інфарктам.

   За останній рік вона провела понад 900 скринінгів на артеріальну гіпертензію, цукровий діабет, онкологічні захворювання, порушення психічного здоров’я, а також розповідала про важливість вакцинації.

   Завдяки такій роботі люди в громаді знають, що завжди зможуть отримати необхідну медичну допомогу і підтримку.

   Дякуємо за співпрацю і продовжуємо працювати разом для покращення доступу до медичних послуг там, де є найбільша потреба!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора